Dua kabul olduğunda okunacak dua | Cübbeli Ahmet Hoca

Düâsı kabul olduğunda, Allahü teâlâ’ya hamd etmelidir. Hadîs-i şerîfde: “Sizden biriniz hastalıktan şifâ bulduğu veya seferden döndüğünde düâsının kabûl olduğunu sezerse, şöyle düâ etmelidir: “Elhamdü lillâhillezî biizzetihî ve celâlihî tetimmüssâlihât” buyurulmuştur. 

Duânın mânası: Hamd o Allahü teâlâ’ya mahsustur ki, izzeti ve celâli sayesinde bütün iyi işleri tamamlanır. Giriştiği işi başarır, arzû ettiğine kavuşursa, elhamdü lillâhillezî bini’metihi tetimmüs sâlihât der. Arzû ettiğine kavuşmazsa, elhamdü lillâhi alâ külli hâl der. Olmamasında gizli bir hikmet olduğunu düşünür. Çünki işlerin en hayırlısı, şüphesiz Allahü teâlâ’nın ihtiyâr ettiğidir. 

Bir işe başlarken, bunun kolay ve hayırlı olması için devamlı şu dua edilmelidir:  “Rabbi yessir ve lâ tüassir Rabbi tembim bil hayr.”  Rabbim zorlaştırma Kolaylaştır. Rabbim hayırlısı ile tamamına erdir.  Hz. Musa'nın Firavuna karşı mücadelesinde çokça yaptığı için'den sessizce yardım dilediği dua'sıdır. bizzat kendimde faydalarını çokça gördüm. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cübbeli Ahmet Hoca | Çok tesirli ismi azam duası